Ny helårsbadebro og udendørs køkkener markerer Musholms 25-årsjubilæum

February 16, 2023

Musholm – Ferie – Sport – Konference kan i år fejre 25 årsjubilæum, og Musholm gør det med maner: Den 8. juni 2023 markeres jubilæet samtidig med, at en ny helårsbadebro, sauna og omklædningsfaciliteter ved vandet bliver indviet.

Badebroen bliver en af Danmarks mest tilgængelige broer, fordi den både udstyres med lift, trappe og rampe til Musholms særlige badekørestole. Broen er 25 meter lang, fire meter bred og vil få et brohoved på 64 kvadratmeter. Det vil sige, at der bliver plads til, at to kørestole kan passere hinanden uden risiko for at ryge i vandet. Der bliver også plads til at fiske, grille og selvfølgelig få en dukkert i Storebælt via rampe, trampe eller lift.

Ny sauna kan bookes af alle

Lige bagved broen indrettes en sauna i det gamle omklædningshus, så bl.a. vinterbadere kan få varmen efter et dyp i det kolde vand. Meningen med badebroen er netop, at den ikke kun skal bruges af gæsterne på Musholm, men også af lokale korsoranere. Og saunaen skal kunne bookes af alle mod betaling.

Ud over de nye og længe ønskede faciliteter ved vandkanten vil der også ske nye ting ved ferieboligerne på Musholm. I løbet af maj vil en ny pavillon på 80 kvadratmeter med tre udendørs køkkener, pizzaovn, møbleret terrasse og cykelrengøringsfaciliteter stå færdig ved de nyeste ferieboliger.

Flere aktiviteter ved vand og strand

”Vi glæder os rigtig meget til at tage de nye faciliteter i brug. Det vil give et kæmpe løft til vores ambitioner om at tilbyde de mest attraktive ferie- og fritidsoplevelser for mennesker med handicap og deres familier. Samtidig tilføjer vi helt nye dimensioner til vores medlemsaktiviteter på Musholm, fordi vi nu kan lave flere aktiviteter ved vandet og på broen. Også udendørskøkkenerne og pizzaovnen giver muligheder for at kombinere naturoplevelser med madlavning og anderledes fællesaktiviteter. Desuden er det med til at øge Musholms bidrag til en større regional satsning på cykelturisme,” siger Muskelsvindfondens formand, Simon Toftgaard Jespersen.

Yderligere oplysninger om jubilæet kommer senere

Illustration: Aart Architechs

Støtte fra VILLUM FONDEN

De nye faciliteter ved Musholms udendørsarealer bliver skabt med en bevilling fra VILLUM FONDEN’s pulje for Dagslys og Frisk luft i 2021. Den nye pavillon er tegnet af arkitektfirmaet Aart Architects, som også stod for den seneste udbygning af Musholm med multihal, restaurant, fitness-lokale, ferieboliger m.v.