Universelt design

På Musholm Ferie – Sport – Konference er der plads til forskelle. Derfor går vi meget op i, at alle kan være med uanset alder og fysisk formåen. Alle skal opleve en følelse af frihed på Musholm, og derfor er vi også stolte af vores kåring som verdens mest tilgængelige ferie-, sport- og konferencecenter i 2016.

Vi har udfordret normen for tilgængeligt byggeri og tænkt tilgængelighed ind fra byggeriets start. Derfor er tilgængeligheden på Musholm et integreret og uforstyrrende element i arkitekturen og designet, som kan mærkes, men ikke ses.

Plads til forskelle

Det, der gør Musholm enestående, er, at centret er bygget ud fra tanken om universelt design.

Universelt design er et arkitektonisk begreb, som knytter sig til tanken om at inkludere og sikre alle mennesker muligheden for lige adgang og deltagelse i det offentlige rum.

Universelt design tager ikke blot udgangspunkt i mennesker med handicap, men tænker derimod alle ind i arkitekturen – på tværs af funktionsevne, alder, kultur og køn. I byggeriet imødekommer man således menneskelig mangfoldighed og skaber plads til forskelle.

Tilgængelighed på mange måder

Vores tilgængelighed kommer til udtryk på mange måder. Musholm er først og fremmest bygget i ét plan, så man undgår trapper. Der er brede dørkarme uden lister, alle køkkener og badeværelser er tilgængelige og de elektroniske døre, gardiner og vinduer er med til at sikre så få barrierer som muligt under opholdet.

Udenfor er der anlagt gode stisystemer, som blandt andet fører helt ned til stranden og en kørestolsvenlig badebro, hvor alle kan komme helt ud til vandkanten.

Tilgængeligheden på Musholm er netop ikke begrænset til de fysiske rammer. Vi gør en dyd ud af, at alle kan være aktivt med i fællesskabet omkring de forskellige aktiviteter. Det betyder ikke, at alle nødvendigvis kan være med til alt, men at Musholm har tilbud til alle – men rammerne er skabt til at imødekomme og inkludere forskelligheder på tværs af funktionsevne, alder, køn og kultur. Her oplever gæsterne med andre ord ligeværdig adgang til alle vores lokaler samt ligeværdig deltagelse i de aktiviteter, som stedet tilbyder.

Guidet tur i et af vores dobbelt værelser