Om Musholm

Musholm Ferie – Sport – Konference er placeret i hjertet af Danmark. Helt ud til vestsjællands kyst og med udsigt til Storebæltsbroen ligger Musholm i naturskønne omgivelser, som inviterer til ro og samvær med andre. Musholm er et fuldt tilgængeligt aktivitetscenter med ferieboliger, restaurant og en multihal, der giver rum til konferencer, træningslejre, koncerter og fritidssport. Centret ligger kun fem kvarters kørsel fra København, to timer fra Aarhus og tre kvarter fra Odense.

Tilgængelighed og universelt design

På Musholm Ferie – Sport – Konference er normen for, hvad et “tilgængeligt” byggeri kan være, og stedet blev i 2016 udkåret som verdens mest tilgængelige feriecenter af the International Association of Universal Design. Musholm har også vundet en række andre internationale priser.

På Musholm er der fra starten tænkt på mennesker med handicap, uden at bygninger og indretning minder om en institution.

Design, æstetik og tilgængelighed smelter sammen, så gæster – uanset om de har et handicap eller ej – kan få et godt, oplevelsesrigt og inspirerende ophold.

Aktiviteter

Det universelle design er dog ikke begrænset til stedets arkitektur og fysiske rammer. Vi er et sted med plads til forskellige behov, ønsker og aktiviteter, bl.a. tilbyder vi sports- og aktivitetsmuligheder til alle uanset fysisk formåen. På Musholm kan man desuden afholde konferencer, og vores konferencelokaler er nyrenoveret med alt, hvad der er behov for af AV-udstyr. Her er der højt til loftet i enhver forstand, og som gæst vil du altid blive mødt af muligheder frem for begrænsninger.

Prisregn over Musholm

Musholm vandt i 2017 den Internationale Olympiske Komités pris, som er en af de vigtigste internationale arkitekturpriser for sports-, fritids- og fritidsfaciliteter. Musholm har også vundet den internationale IAUD Award i 2016, som er en anerkendt pris for universelt design. I 2017 løb Musholm med to priser fra Den Olympiske Komité.

Musholm var desuden indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2017.

Vestsjællands førende socialøkonomiske virksomhed

Musholm er grundlagt af Muskelsvindfonden og er en af landets førende socialøkonomiske virksomheder. Alt overskud fra driften bliver derfor geninvesteret i det gode formål; at levere gode, attraktive ferieoplevelser for mennesker med handicap på Musholm Ferie – Sport – Konference.

Klik og læs mere om Musholm som socialøkonomisk virksomhed

Bestyrelsen for Musholmfonden:

  • Simon Toftgaard Jespersen
  • Niels Staghøj
  • Tørk Eskild Furhauge
  • Michael Jepsen
  • Katrine Mandrup Tang
  • Philip Rendtorff
  • Ninna Guldmann Odgaard

 

Skema for god fondsledelse, Musholmfonden:

Musholmfonden 2023. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2022. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2021. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2020. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2019. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2018. Skema for god fondsledelse

Musholmfonden 2017. Skema for god fondsledelse